scooter

5 tips om scooterdiefstal te voorkomen

8 september 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Als u de eigenaar bent van een scooter of bromfiets dan is het belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat deze voertuigen nog wel eens gestolen worden. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. U kunt diefstal nooit uitsluiten maar het is wel mogelijk om de kans op diefstal te verkleinen. Wij geven u 5 tips om diefstal van uw scooter of bromfiets te voorkomen.

1. Zet de scooter veilig weg

Wanneer u uw scooter parkeert doe dit dan zoveel mogelijk binnen. Het kan natuurlijk zijn dat dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld als u op de scooter naar uw sportclub gaat. Kies er in dat geval voor om de scooter te plaatsen op een goed verlichte plek in het zicht.

2. Op slot

Zet uw scooter altijd op slot, ook als hij binnen staat. Gebruik hiervoor een slot met het ART-keurmerk. Als u uw scooter op slot zet, maak deze dan vast aan de ‘vaste wereld’. Hier bedoelen we mee: doe het slot niet alleen om het wiel van de scooter, maar zet uw scooter bijvoorbeeld vast aan een hek of een boom.

3.  Kentekenplaat

Laat uw kentekenplaat extra goed vastzetten. U kunt hem bijvoorbeeld vastlijmen of met popnagels extra vast zetten.

4. Unieke kenmerken

Geef uw scooter of bromfiets unieke kenmerken mee. Zo kunt u bijvoorbeeld uw kenteken in het frame graveren.

5. Volgsysteem

Tot slot kunt u ervoor kiezen om uw scooter te beveiligen met een volgsysteem, zorg ervoor dat deze VbV – SCM goedgekeurd is.

Afhankelijk van de leeftijd en waarde van uw scooter of bromfiets is het verstandig om een bromfietsverzekering met dekking tegen diefstal af te sluiten. Wilt u hier advies over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.