A ticket to the tropics? Bereid u goed voor

26 juni 2018 | Categorie: Algemeen

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken bereidt zo’n zeventig procent van de Nederlanders zich niet goed voor op de buitenlandse vakantie. Zowel voor ‘vertrouwde’ vakantieoorden als voor uitheemse reisdoelen worden voorzorgsmaatregelen niet in acht genomen. Wat zijn de belangrijkste punten om op te letten?

Ziekten

Een reis naar een exotische bestemming is mooi, maar er is wel een risico dat u een ziekte oploopt die in Nederland niet voorkomt. Voor een aantal bestemmingen worden daarom vaccinaties aanbevolen en soms zijn die zelfs verplicht. Denk daarbij niet alleen aan Aziatische of Afrikaanse landen, maar ook aan bijvoorbeeld Turkije, Egypte en de Balkan. Op de website van de GGD ziet u welke gezondheidsrisico’s er zijn in welke landen en hoe u zich daartegen wapent.

Onveiligheid

Bomaanslagen, kans op ontvoeringen en gewapende overvallen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Sommige landen zijn gevaarlijk om in te reizen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt voor alle landen in de wereld een reisadvies op, waarmee u zich voor kunt bereiden op veiligheidsrisico’s in het buitenland.

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat uw reisdocumenten in orde zijn. Is uw paspoort niet verlopen? Komt u met alleen een identiteitskaart het land in? Heeft u een visum nodig? Neem ook uw Europese zorgpas mee als bewijs dat u verzekerd bent (vaak is dat uw zorgverzekeringspas). Gaat u met de auto op vakantie? Dan zorgt u natuurlijk ook voor een Europees schadeformulier en een groene kaart.

Lokale wetten en gebruiken

Openbare dronkenschap, verstoring van religieuze diensten, seksuele opmerkingen of gebaren maken, niet voldoen aan kledingvoorschriften. Op uw vakantiebestemming kan bepaald gedrag sterk afgekeurd worden of zelfs verboden zijn. Verdiep u in de mores van een land voordat u afreist.

Douaneregels

Bepaalde goederen mag u vaak niet of maar beperkt meenemen als u naar het buitenland reist. Denk aan (namaak)wapens en drugs, maar ook aan alcohol en tabak. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wilt meenemen naar Nederland.

Advies over reisverzekering

Een goede voorbereiding van de vakantie betekent ook zorgen voor een passende reisverzekering. Belangrijkste dekkingen zijn bagage en medische kosten in het buitenland, maar afhankelijk van uw reisbestemming en uw manier van reizen zijn allerlei aanvullingen mogelijk. Neem contact op met ons kantoor voor een maatwerkadvies.

Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.