Heeft u al een goede reisverzekering geregeld?

3 juli 2017 | Categorie: Algemeen

Een reisverzekering is veel meer dan slechts een verzekering tegen diefstal en bagage. De verzekering biedt namelijk ook uitkomst bij onverwachte medische kosten, repatriëring naar Nederland en geeft recht op hulp van de alarmcentrale. Een reisverzekering is bovendien zeer snel en gemakkelijk af te sluiten en altijd een zeer verstandige keuze.

Een dekking op maat voor ieder soort reis

Ook bij een reisverzekering kunt u gebruik maken van verschillende aanvullende dekkingen om uw reis optimaal verzekerd te hebben. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de dekking medische kosten, een automobilistenhulp verzekering of wintersportdekking mocht u toch de sneeuw weer op willen zoeken. Op deze manier kunt u uw reisverzekering perfect afstemmen op risico’s die u loopt tijdens uw vakantie.

Wanneer claimt u van uw reisverzekering?

In geval van diefstal of verlies van uw bagage kunt u een claim indienen bij de verzekeraar. Maar ook bij een ongeval of bij ziekte van uzelf of een dierbare waardoor u eerder naar huis moet kunt u gebruik maken van de reisverzekering.

Het risico wat u loopt zonder reisverzekering

Natuurlijk is de kans heel klein dat u een beroep dient te doen op uw reisverzekering, maar wat als het wel nodig is? Mocht er iets fout gaan tijdens uw vakantie dan draait u zonder reisverzekering op voor alle kosten. Medische kosten in het buitenland, met spoed terug naar Nederland of een zoekactie/reddingactie het loopt al snel in de duizenden euro’s. Op dat soort momenten bent u blij dat u een reisverzekering heeft afgesloten.

Een reisverzekering geeft rust en zekerheid

Als u op vakantie gaat wilt u genieten. Met een reisverzekering gaat u met een gerust gevoel op vakantie. Bij problemen kunt u tijdens uw vakantie altijd een beroep doen op de alarmcentrale van uw verzekeraar. Indien u meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het stukken voordeliger om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering in plaats van een kortlopende reisverzekering. Een weekendje weg in Nederland wordt namelijk ook al gezien als vakantie waar een reisverzekering op toepasbaar is.

Wilt u meer informatie over een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via ons contactformulier. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.