Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is uw bedrijf goed verzekerd tegen schade veroorzaakt door u of uw medewerkers.

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u uw bedrijf in tegen aansprakelijkstellingen en bijbehorende schadeclaims. U beschermt uw bedrijf tegen dergelijke claims, die kunnen de continuïteit van een bedrijf namelijk ernstig in gevaar brengen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is uw bedrijf verzekerd tegen schade die u of uw medewerkers toebrengen aan andere partijen.

Als een medewerker tijdens de werkzaamheden voor uw bedrijf een schade veroorzaakt, dan is een schadeclaim een logisch gevolg. Maar ook wanneer iemand schade oploopt door toedoen van bijvoorbeeld uw bedrijfsgebouw bent u gebaat bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is uw bedrijf goed beschermd tegen dergelijke schadeclaims.

Voordelen BeneVia Verzekeringen als uw adviseur

 • Onafhankelijk advies
 • Deskundig advies
 • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die aansluit op uw situatie
 • Service bij schade

Plan een afspraak Offerte aanvragen Bel ons: 0186 60 30 33

Hoe onze specialisten u helpen met aansprakelijkheidsrisico’s

Specialisten van BeneVia zijn op de hoogte van de risico’s die van toepassing zijn op uw branche en uw bedrijf. Jarenlange ervaring in verschillende bedrijfstakken stelt ons in staat om de risico’s van uw bedrijf goed in kaart te brengen en u een passend pakket aan verzekeringen te adviseren. U kunt er zeker van zijn dat uw bedrijf de risico’s goed heeft afgedekt.

Ons advies is onafhankelijk, wij zijn niet gebonden aan één verzekeraar. Hierdoor kunnen wij een verzekeraar kiezen die past bij uw organisatie. Uiteraard kijken wij hierbij ook naar de hoogte van de premie en gaan wij ervoor een zo scherp mogelijke premie aan te bieden.

Contact met onze specialisten

Heeft u vragen over de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer. Desgewenst kunnen zij onafhankelijk en vrijblijvend een advies geven over hoe u uw risico’s op het gebied van aansprakelijkheid het best kunt afdekken.

Adviseur Cremer
Henk Cremer
Adviseur zakelijke verzekeringen

Adviseur Bruijs
Ramon Bruijs
Adviseur zakelijke verzekeringen

Dekking bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Materiële schade en letselschade: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven biedt dekking in geval van materiële schade en letselschade (aan personen en zaken) die door ondernemers of werknemers van een bedrijf worden veroorzaakt. Wanneer een werknemer tijdens zijn werkzaamheden bijvoorbeeld een dure vaas van een klant beschadigt, of met zijn gereedschap een pand beschadigt, dan biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: zuivere vermogensschade
Het kan ook zo zijn dat u of uw werknemers het bedrijf immateriële schade toebrengen. Wanneer een ICT-bedrijf bijvoorbeeld software onjuist heeft geprogrammeerd kan een bedrijf stil komen te liggen. Hierdoor loopt dat bedrijf omzet mis. Deze immateriële schade noemen we zuivere vermogensschade. Voor zuivere vermogensschade kan men een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Voor de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunnen wij op basis van uw wensen een vrijblijvende offerte maken. Onze adviseurs kijken welke verzekeraar het best aansluit op uw situatie, waarbij uiteraard ook wordt gezocht naar een aantrekkelijke premie. De beoogde dekking en uw specifieke wensen bepalen de premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

 

 • Wanneer is uw bedrijf aansprakelijk?

  18 november 2015 | Categorie: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  Ieder bedrijf loopt het risico om aansprakelijk gesteld te worden. Natuurlijk is dit risico voor het ene bedrijf groter dan voor het andere. Gelukkig kunnen aansprakelijkheidsrisico’s afgedekt worden met goede verzekeringen. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is een veel gekozen verzekering, maar er zijn er meer zoals de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Maar wanneer kan uw bedrijf nou precies aansprakelijk gesteld worden? […]

 • Wat heeft u als ondernemer aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

  20 oktober 2015 | Categorie: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  Het kan iedere ondernemer gebeuren. Een foutje gemaakt door u als ondernemer of een van uw medewerkers en u wordt aansprakelijk gesteld. Uw hele onderneming in gevaar. Het risico op bedrijfsaansprakelijkheid is realistisch voor ieder bedrijf. Financiële gevolgen Fouten maken is menselijk, dat is bekend. U als ondernemer kunt ook fouten maken tijdens de bedrijfsuitvoering. […]

 • Bestuurdersaansprakelijkheid, belangrijk voor u als bestuurder?

  9 oktober 2015 | Categorie: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  De meeste ondernemers willen het liefst bezig zijn met ondernemer, logisch. Het zien van kansen, penetreren van nieuwe markten, genereren van nieuwe omzet, dat is waar u ondernemer voor bent. Bedrijfsrisico’s inventariseren en afdekken is een bezigheid die bij de gemiddelde ondernemer een stuk minder enthousiasme oproept. Toch is het ontzettend belangrijk. Want meer dan […]

 • Aansprakelijkheidsschade voorkomen

  1 oktober 2015 | Categorie: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  Ieder bedrijf kan een keer te maken krijgen met een schadeclaim. Iedereen kan een fout maken en dat geldt ook voor u of uw medewerkers. Er zijn meerdere mogelijkheden om de financiële schade die uit een schadeclaim voortkomt te beperken of te voorkomen. U kunt schadeclaims vermijden, aanvechten of uw bedrijf tegen schadeclaims verzekeren. Het […]