Vuur schade

Een bedrijfsschadeverzekering voor bedrijfsstilstand bij grote schades

3 april 2018 | Categorie: Bedrijfsschadeverzekering

Een grote bedrijfsschade, het kan bij iedere onderneming gebeuren. De vraag is hoe snel uw bedrijf weer up and running is na een zo een schade. Dan hebben we het niet over een autoschade of een glas wijn over het tapijt van de directeur. Denk eerder aan een forse brand die heeft gewoed op de werkplaats. Kan uw bedrijf de gevolgen van bedrijfsstilstand door zo’n schade aan, of is het verstandig om uw bedrijf tegen deze bedrijfsschade te verzekeren?

Het is voor bedrijven natuurlijk geen leuk item. Wat te doen als het bedrijfsgebouw vannacht dusdanig beschadigd raakt dat we morgen niet meer kunnen leveren. Het ene bedrijf loopt in dergelijke gevallen meer risico’s dan het andere bedrijf. Een zelfstandig consultant die voornamelijk op locatie werkt zal waarschijnlijk minder last hebben van een beschadigd gebouw dan een productiebedrijf dat wekelijks een productietarget moet behalen. Juist voor bedrijven die zo afhankelijk zijn van hun bedrijfsgebouw is de bedrijfsschade een belangrijke verzekering. Bedrijfsstilstand is voor dit soort bedrijven een zeer reëel risico.

Bedrijven die na een grote schadegebeurtenis langere tijd nodig hebben om het bedrijf weer operationeel te krijgen lopen in deze periode veel omzet mis. Maar vaste lasten moeten veelal gewoon doorbetaald worden. Dit soort bedrijven hebben vaak niet genoeg aan de gebruikelijke brandverzekeringen. Om het bedrijf weer operationeel te krijgen dienen de nettowinst en vaste lasten verzekerd te worden. Dit kan met een bedrijfsschade verzekering.

Het ene bedrijf is het andere niet. Een bedrijfsschadeverzekering is een extra kostenpost. U moet zichzelf afvragen of uw bedrijf de kosten van bedrijfsstilstand, het omzetverlies en de doorlopende lasten kan dragen. Als dit niet het geval is dan is een bedrijfsschadeverzekering een serieuze overweging waard, misschien wel noodzakelijk.