Gebouwenverzekering voor bedrijfspand

BeneVia is uw partner bij het uitkiezen van de juiste verzekering. Onze expertise helpt u bij het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een gebouwenverzekering en een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag bij u langs.

Advies verzekering bedrijfspand

U heeft een verzekering voor uw bedrijfspand nodig, het gaat dan hoogstwaarschijnlijk om de gebouwenverzekering. Uiteraard zijn er ook nog andere verzekeringen die nuttig of zelfs noodzakelijk zijn. Samen met u kijken wij kritisch naar welke verzekeringen u daadwerkelijk nodig heeft, zodat u niet teveel premie betaalt. Ons advies in onafhankelijk en wij zijn niet gebonden aan vaste verzekeraars.

Bel ons: 0186 60 30 33 Afspraak met een adviseur Offerte aanvragen

verzekering bedrijfspand

Gebouwenverzekering

Met een gebouwenverzekering bent u verzekerd tegen schade aan het gebouw en alles wat eraan vastzit. De bedrijfskosten die u moet maken om de schade aan uw bedrijfspand te herstellen wordt vergoed met deze verzekering. De gebouwenverzekering is een brandverzekering en dekt in het algemeen het risico van brandschade (inclusief rook- en roetschade). Het is echter ook mogelijk uzelf met een gebouwenverzekering te dekken tegen de risico’s van storm, inbraak en waterschade. Wij adviseren u graag.

Voor wie is de gebouwenverzekering?

De gebouwenverzekering is voor iedereen die, of voor elk bedrijf dat, in het bezit is van een bedrijfsgebouw. Als uw bedrijf een bedrijfsgebouw huurt dan is het mogelijk om een huurdersbelangverzekering af te sluiten.

Verhuur bedrijfsgebouw

Als u (een deel van) uw bedrijfsgebouw verhuurt dan kan dit ook gedekt worden met de gebouwenverzekering. De huurderving is dan in veel gevallen gedekt tot een bepaald percentage van het verzekerd bedrag van uw gebouw.

De premie

De premie van de verzekering voor uw bedrijfspand is afhankelijk van diverse factoren.

 • De ligging: De ligging van uw bedrijfspand is van invloed op de premie. De ene locatie is de andere niet. Er zijn locaties met meer risico.
 • Belending: Een belending is een naastgelegen pand. Een beleding die van invloed kan zijn op uw premie is bijvoorbeeld een tankstation.
 • Verdiepingsvloeren: (De brandbaarheid van) Het materiaal van de verdiepingsvloeren.
 • Type bedrijfspand: Hoe ziet uw bedrijfspand eruit en waar is het van gemaakt? Een bedrijfspand dat volledig van hout is heeft een groter risico op brandgevaar dan een betonnen pand.
 • Bouwjaar: Oudere bedrijfspanden hebben vaak een hoger risico op inbraak en brand.

  gebouwenverzekering

 • De dekking: De meest logische factor die uw premie beïnvloed is de gewenste dekking. Bij een extra uitgebreide verzekering betaalt u uiteraard meer dan bij een standaard dekking.

Gebouwenverzekering met GTO

De gebouwenverzekering kan worden afgesloten met Garantie Tegen Onderverzekering. U bent altijd verzekerd voor de waarde van uw bedrijfspand. Hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zorg er voor dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarde en voorkom onderverzekering.

Schade aan bedrijfsgebouw

Als u schade heeft aan uw bedrijfsgebouw en u heeft een gebouwenverzekering afgesloten via BeneVia, neem dan direct contact met ons op. Vraag naar uw contactpersoon of naar onze zakelijke afdeling. Uw bedrijfsgebouw is cruciaal, wij begrijpen dat en nemen u de zorgen over uw schade uit handen.

 • Wat is een gebouwenverzekering?

  11 november 2015 | Categorie: Gebouwenverzekering

  Als ondernemer kun je tal van verzekeringen afsluiten. De gebouwenverzekering is één van deze verzekeringen en zeker geen onbelangrijke. Uw bedrijfspand is uw visitekaartje én een flinke investering, daar wilt u zuinig op zijn. Met de gebouwenverzekering dekt u zich in tegen het risico van schade brand, inbraak, storm, waterschade en blikseminslag. Over de gebouwenverzekering […]

 • Overzicht van verzekeringen voor een bedrijfspand

  13 oktober 2015 | Categorie: Gebouwenverzekering

  Als uw bedrijf een bedrijfspand huurt of in eigen bezit heeft dan heeft u hier een aantal verzekeringen van nodig. Welke verzekeringen u voor het pand dient af te sluiten verschilt per bedrijf. In dit overzicht zetten wij de verzekeringen die u voor een bedrijfspand kunt afsluiten op een rij. Zo krijgt u snel inzicht […]

 • 3 belangrijke wijzigingen in de bouw per 1 juli

  2 juli 2015 | Categorie: Gebouwenverzekering

  Vanaf 1 juli 2015 is er nieuwe regelgeving in werking getreden. Wij hebben drie belangrijke wijzigingen in de bouw op een rij gezet.  Deze informatie is belangrijk voor: Bouwbedrijven Werkgevers en opdrachtgevers Eigenaren van bedrijfsgebouwen en winkels Eigenaren en ontwikkelaars van (studenten)woningen Lage btw-tarief voor verbouwingen en renovatie van woningen is vervallen Het lage btw-tarief […]

 • Positief eerste kwartaal voor bouwsector

  1 juni 2015 | Categorie: CAR-verzekering

  Het is jarenlang slecht gegaan met de bouwsector maar het lijkt erop dat hier verandering in komt. De omzet in de bouwsector was in het eerste kwartaal van 2015 met 5% hoger dan in 2014. Dit heeft het Centraal Bureau voor Statistiek gepubliceerd in de kwartaalmonitor van de bouw. Met name de kleinere bouwbedrijven met […]