Heeft u vertrouwen in vergelijkingssites?

17 augustus 2017 | Categorie: Algemeen

Tegenwoordig kunt u voor allerlei producten vergelijkingssites raadplegen, en dus ook voor verzekeringen. Hoewel steeds meer Nederlanders deze vergelijkingssites bezoeken blijkt het vertrouwen in hun deskundigheid en onafhankelijkheid nog niet zo groot te zijn. Dit ondanks het feit dat zes op de tien Nederlandse consumenten aangeeft gebruik te maken van vergelijkingssites. Hiervan gaat slechts 20 tot 30 procent van de bezoekers over tot aankoop via de site.

Het advies

Helaas is het imago van vergelijkingssites de laatste jaren er niet echt op vooruit gegaan. Men gaat te vaak uit van standaardsituaties daar waar er bij verzekeringen verschillende factoren van belang zijn om tot een passend advies te komen. Veel sites vergelijken ook alleen op prijs en niet op kwaliteit. U heeft dan dus wel de goedkoopste maar dus niet de beste verzekering.

Onafhankelijkheid

Het klopt helaas dat vergelijkingssites soms niet onafhankelijk zijn. Ze worden vaak betaald door banken en verzekeraars waarmee ze samenwerken. Daar maken ze dan bovendien ook prijsafspraken mee. Deze afspraken verschillen per site en hierdoor is hetzelfde product bij de ene vergelijkingssite duurder dan bij de ander. Door deze prijsafspraken is het lastig voor andere partijen om hun producten aan te bieden op een vergelijkingssite, en ontstaat er oneerlijke concurrentie.

Oriëntatie op vergelijkingssites

Uw bezoek aan een vergelijkingssite is vaak bedoeld als oriëntatie op aanbieders en prijzen. U kunt zo goed vergelijken welke dekkingen er per verzekering mogelijk zijn en hoe de premies van elkaar verschillen. Echter is het vaak nog wel de vraag of u het werkelijke product met bijbehorende prijs die het meest gunstig voor u is krijgt te zien. Aangezien er veel tijd gaat zitten in het bezoeken van meerdere vergelijkingssites is het belangrijk om te kijken of er online reviews beschikbaar zijn van de betreffende sites. Zo kunt u zelf inschatten welke het meest betrouwbaar zijn.

Veel verzekeringen zijn maatwerkadvies.

Natuurlijk vergelijken wij ook meerdere aanbieders en prijzen van uiteenlopende verzekeringen voor u. Echter nemen wij altijd uw persoonlijke situatie en wensen mee in het vergelijk en de prijsberekening wat leidt tot maatwerkadvies. Wij regelen alles voor u van begin tot eind en beantwoorden al uw vragen en de verwerking van een eventuele schademelding. Mocht u nog op zoek zijn naar een bepaalde verzekering neem dan contact op met ons kantoor. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.