Het voordeel van een verkeersrechtsbijstand

17 augustus 2017 | Categorie: Rechtsbijstandverzekering

U raakt betrokken bij een verkeersongeluk, dit is op zich al erg genoeg echter kan er altijd een conflict ontstaan over wie de schuldige is en welke schade er vergoed moet worden. Om een risico als deze te dekken kunt u een aanvullende rechtsbijstandverzekering afsluiten (ook wel verkeersrechtsbijstand genoemd). U krijgt dan juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met uw deelname in het verkeer.

Uitgebreide dekking met verkeersrechtsbijstand

Een groot voordeel van deze aanvullende rechtsbijstand is dat de dekking veel uitgebreider is op uw autoverzekering. U heeft met deze rechtsbijstandverzekering recht op juridische hulp als er een conflict ontstaat bij deelname aan het verkeer. Of u nu met de auto, bus, motor, fiets of als voetganger deelneemt aan het verkeer, u bent in alle gevallen verzekerd. Ook conflicten gerelateerd aan koop en verkoop, huur en verhuur of lenen en uitlenen van motorrijtuigen vallen onder de dekking. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor conflicten over onderhoud en reparatie.

Een verzekering op maat

Het is bij deze dekking belangrijk dat u met ons bespreekt welke risico’s u precies wilt verzekeren. Voor ieder gezin en hun deelname aan het verkeer is de situatie weer anders. Ook dient er naar de premie gekeken te worden. Het kan namelijk zo zijn dat de losse rechtsbijstandverzekering voor u voordeliger is dan een aanvullende dekking op bijvoorbeeld uw autoverzekering.

Vergelijk is belangrijk

Iedere verzekeraar heeft zijn eigen polisvoorwaarden en ook de premies verschillen onderling behoorlijk. Het is dan ook belangrijk om een goed vergelijkend onderzoek te doen om tot de beste verzekering en premie te komen. Wij helpen u hier graag bij.

Wilt u meer informatie m.b.t. een rechtsbijstandverzekering Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via ons contactformulier. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.