Huizenkoper heeft moeite met hypotheektermen

3 mei 2018 | Categorie: Hypotheekadvies

Huizenkopers zijn vaak meer bezig met de inrichting van hun nieuwe woning dan met de inrichting van hun hypotheek. Want dat laatste is moeilijk te begrijpen en niet interessant. Maar goede voorlichting en advies over de hypotheek, kunnen u veel opleveren.

Moeilijke woorden

Vooral jongere huizenkopers beschouwen de hypotheektermen als een hoop moeilijke woorden, oninteressant en lastig te doorgronden. Hoewel ze vinden dat betrouwbare hulp en begeleiding bij de aanschaf van een woning nodig is, wachten ze er toch lang mee om die hulp in te schakelen. Soms brengen ze zelfs al een bod uit zonder te weten hoeveel ze kunnen lenen en wat hun verder op financieel gebied te wachten staat. Bent u verstandiger?

Alle financiële ins en outs

Om u de kans te geven weloverwogen keuzes te maken als u een hypotheek afsluit, nemen wij altijd de tijd om alle financiële ins en outs met u te bespreken. Uiteraard berekenen wij hoeveel u kunt lenen, maar daar blijft het niet bij. We informeren u ook over de gevolgen voor uw maandlasten, uw belastingen en uw verzekeringen. En we praten met u over wat de hypotheek betekent voor uw pensioen. En over hoe u uw inkomen kunt beschermen, zodat u altijd de hypotheeklasten kunt betalen.

Hypotheekadvies maakt verschil

Een hypotheek afsluiten is een van de belangrijkste beslissingen in uw leven. U gaat immers een financiële verplichting aan voor 30 jaar. Het maakt daarom echt uit hoe uw hypotheek is ingericht. Een goed advies kan u duizenden euro’s aan hypotheeklasten schelen en ervoor zorgen dat uw hypotheek gedurende de hele looptijd bij u blijft passen. Heeft u koopplannen? Neem dan contact op met ons kantoor voor een goed gesprek over de hypotheek.