Kredietverzekering

Heeft u een kredietverzekering nodig? Onze adviseurs voorzien u graag van deskundig advies over kredietverzekeringen. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Plan een afspraak Offerte aanvragen Bel ons: 0186 60 30 33

Wat is een kredietverzekering?

Veel bedrijven leveren goederen of diensten op rekening. Als u op rekening levert dan loopt u altijd een risico dat de factuur die u stuurt niet (volledig) betaald wordt. Met een kredietverzekering bent u verzekerd tegen dit risico. Is uw klant niet in staat om de factuur te betalen? Dan krijgt u het geld uitbetaald van de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij neemt uw vordering over. Het is alleen mogelijk om een kredietverzekering af te sluiten als u levert aan bedrijven. Voor leveringen aan consumenten kan geen kredietverzekering afgesloten worden.

Diverse kredietverzekeringen

Er zijn diverse vormen van kredietverzekeringen die u kunt afsluiten. Als u zo nu en dan een (grote) betaling van een klant ontvangt kunt u kiezen om een kredietverzekering per transactie af te sluiten. Het kan ook zijn dat u één klant heeft waaraan u regelmatig bestellingen/diensten met grote waarde levert op rekening. In dit geval kunt u een kredietverzekering per debiteur afsluiten. Als uw klantenkring voornamelijk in één bepaald land is gevestigd dan kunt u er voor kiezen om een kredietverzekering per land af te sluiten.
De meeste uitgebreide kredietverzekering die bestaat is de omzetverzekering. Met deze vorm verzekerd u uw hele omzet tegen klanten die uw rekeningen niet betalen.

Premie kredietverzekering

De premie van een kredietverzekering is afhankelijk van de soort kredietverzekering die u af wilt sluiten. De meest uitgebreide soort kredietverzekering, de omzetverzekering, brengt logischerwijs de hoogste kosten met zich mee. Hier staat uiteraard ook de beste dekking tegenover. Onze adviseurs geven u een advies over de meest passende kredietverzekering. Hierbij wordt gekeken naar uw bedrijfsactiviteiten en uw klantenkring. Wij kijken welke verzekeraar de beste oplossing heeft voor uw wensen.

kredietverzekering