Lekkage en waterschade door regen & sneeuw voorkomen

7 januari 2015 | Categorie: Woonverzekeringen

lekkage sneeuw

In Nederland hebben we veel last van regen. In de winter kan het ook flink sneeuwen. Cijfers wijzen uit dat de kans op schade dan aanzienlijk hoger is. Niemand zit te wachten op lekkage en waterschade. Daarom geven wij u een aantal tips hoe u dit kunt voorkomen.

Lekkage door het dak, de dakgoten en afvoeren

Via het dak en de dakgoten kan water uw woning binnenkomen waardoor lekkage ontstaat. Het regelmatig controleren van uw dak, de goten en afvoeren kan veel schades voorkomen. Verwijder tijdig vuil en andere verstoppingen. Bij platte daken moet de constructie van het dak goed zijn. Daarnaast moet een plat dak voldoende overstorten hebben zodat het water ook weg kan als de afvoeren onvoldoende water kunnen wegsluizen. Als er niet genoeg overstorten zijn dan is de kans groot dat er sprake is van een constructiefout, dit kan van invloed zijn op de polisdekking van uw verzekering.

Tips om lekkage en waterschade te voorkomen

  • Inspecteer uw dak, de dakgoten en de afvoeren met regelmaat, zeker bij een plat dak. Indien noodzakelijk verwijder dan vuil en andere verstoppingen.
  • Monteer stalen boldraadroosters om verstopping van uw regenpijpen tegen te gaan.
  • Probeer bij aanhoudende en/of zware sneeuwval uw daken en dakgoten zo veel mogelijk sneeuwvrij te houden.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Maar mocht u schade hebben dan is het wel zo fijn dat u een goede verzekering heeft. Lekkage en waterschade kunnen gedekt zijn op de inboedel- of opstalverzekering. Ook wel de woonhuisverzekering genoemd.