Heeft u al een passende verzekering voor de wintersport?

9 december 2017 | Categorie: Reisverzekeringen

De komende weken vertrekken veel Nederlanders weer naar de sneeuw om te genieten van een winterse vakantie. Tijdens het wintersporten maakt u vaak gebruik van dure skispullen, maar ook de kans op een ongeval zit in een klein hoekje. Het is dus erg belangrijk om een passende reisverzekering af te sluiten die alle risico’s tijdens uw wintersport volledig dekt.

Wintersportdekking

Onze adviseurs kunnen u de “wintersport en bijzondere sporten” dekking bieden tijdens uw vakantie deze winter. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport namelijk niet gedekt. Deze dekking vergoedt onder andere de ongebruikte huurkosten van de skipas, de skispullen en de skilessen mocht u door een ongeval of bijvoorbeeld een ziekenhuisopname niet meer kunnen skiën.

Ongevallen bijzondere sporten

Als u extreme wintersporten uitoefent, zoals heliskiën of ijsklimmen, dan kunt u ervoor kiezen om naast de dekking ‘Ongevallen’, ook de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ bij ons af te sluiten. Als u door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt, dan wordt er éénmalig een bedrag uitgekeerd. Deze dekking kan alleen bij een Doorlopende Reisverzekering worden afgesloten.

Dekking Medische kosten

Sommige wintersporters gaan er ten onrechte vanuit dat hun zorgverzekering alle zorgkosten in het buitenland vergoedt als er iets gebeurt. Maar als u hulp nodig heeft, bijvoorbeeld een reddingsactie van de piste of een gipsvlucht naar Nederland, dan wordt dit niet altijd vergoed door de zorgverzekering tenzij er een medische noodzaak is. Daarnaast is de zorg in het buitenland vaak veel duurder dan in Nederland. Vooral in Zwitserland of Oostenrijk, waar voornamelijk privéklinieken zijn. De basisverzekering vergoedt alleen de kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Een aanvullende verzekering kan het resterende deel vergoeden, maar dit is niet altijd het geval. Wij adviseren u dan ook altijd om de dekking Medische kosten aan uw verzekering toe te voegen. Daarmee worden altijd alle noodzakelijk medische kosten vergoed.

Met de auto naar de wintersport?

Gaat u met de auto naar uw winterbestemming? Dan is het een prettig idee om te weten dat er hulp klaar staat voor u mocht de auto het onverwachts niet meer doen. Bij ons is het mogelijk een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) of een SOS Autohulp aan uw reisverzekering toe te voegen.

Graag beoordelen wij samen met u welke verzekering het beste bij u past tijdens uw wintersport dit jaar. Informeer geheel vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook  op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33 . U kunt ons natuurlijk ook een email sturen.