Transportverzekering

U bent op zoek naar een verzekering voor transport van uw goederen? Of u transporteert zelf goederen en wilt uzelf verzekeren tegen het risico van aansprakelijkheid voor schade? Neem contact met ons op. Wij geven u advies en zorgen dat u alleen verzekerd bent tegen de risico’s die u daadwerkelijk loopt.

 • Onafhankelijk advies van specialisten
 • U krijgt uw transport niet verzekerd? Complexe verzekeringsvraagstukken kunnen wij onderbrengen op de verzekeringsbeurs

Plan een afspraak Offerte aanvragen Bel ons: 0186 60 30 33

 

transportverzekering

Transportverzekering

Het vervoer van goederen neemt risico’s met zich mee. Er zijn risico’s voor de transporteur en voor de (toekomstige) eigenaar van de goederen. Tijdens het transport én bij het laden en lossen kan veel gebeuren waardoor de goederen in waarde dalen. Een brandverzekering dekt alleen schade die ontstaat op de verzekerde locatie. Als goederen het terrein verlaten dan kan een transportverzekering het risico van schade verzekeren. Dit is een verzekering voor risico’s verbonden aan het transporteren van goederen.

Transportverzekeringen zijn, uitzonderingen daargelaten, doorgaans bedoeld voor bedrijven die vaak goederen vervoeren of laten vervoeren. Bij internationale transporten is een transportverzekering nog noodzakelijker dan bij binnenlands transport. Het risico van schade is bij internationaal transport namelijk nog hoger dan bij binnenlands transport. Het hogere risico is een logische gevolg van de langere duur van het transport en het aantal momenten van laden en lossen.

Transportverzekeringen kunnen u beschermen tegen verschillende risico’s:

 • goederentransportverzekering – verzekert het risico van schade aan goederen tijdens transport
 • vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering – beschermt de beroepsvervoerder van goederen tegen het risico van aansprakelijkheid
 • cascoverzekering – geeft dekking bij schade aan het vervoermiddel van het transport

Goederentransportverzekering

Het risico van schade aan goederen die vervoerd worden kan uw bedrijf afdekken met de goederentransportverzekering. Er zijn voor de verzekerde twee verschillende dekkingsmogelijkheden.

 • De all-riskdekking: Deze mogelijkheid biedt de meeste dekking. U bent gedekt tegen vrijwel alle schade die van buitenaf wordt veroorzaakt.
 • De evenementendekking: Schade aan goederen door bepaalde oorzaken, genoemd in de polisvoorwaarden, wordt gedekt. Denk aan bijvoorbeeld brand of zinken.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Als u een beroepsvervoerders bent, zoals bijvoorbeeld een transportbedrijf, kunt u uzelf verzekeren tegen het risico van aansprakelijkheid voor schade aan goederen met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Een belangrijk begrip in deze zijn de vervoerderscondities. Dit zijn de voorwaarden waarop beroepsvervoerders goederen vervoeren en die zorgen voor de beperking van aansprakelijkheid bij eventuele schade aan goederen.

Cascoverzekering

Met een cascoverzekering dekt u het risico van schade aan het vervoermiddel van een transport. De casco verzekering is een transportverzekering die bedoeld is voor schepen en ook niet-varende objecten zoals hijskranen, bruggen, steigers en locomotieven. Vervoermiddelen die een motorrijtuigenverzekering dienen te hebben kunt u niet verzekeren met de cascoverzekering, dit geldt ook voor vliegtuigen.

 • Het transport van mijn goederen besteed mijn bedrijf uit aan een beroepsvervoerder, moeten wij de goederen zelf verzekeren?

  14 maart 2016 | Categorie: Transportverzekering

  Wanneer uw bedrijf goederen levert aan afnemers wil dat niet zeggen dat uw bedrijf ook zelf het transport van de goederen uitvoert. Veel leveranciers besteden het transport van goederen uit aan beroepsvervoerders. Wanneer het vervoerd wordt uitbesteed, weet u wie er dan verantwoordelijk is wanneer de goederen tijdens het transport beschadigd raken? Wanneer uw bedrijf […]

 • Importeren en exporteren: Een transportverzekering voor de risico’s

  27 oktober 2015 | Categorie: Transportverzekering

  Wanneer u goederen importeert of exporteert dan kunt u te maken krijgen met schade. Als de producten die u heeft besteld beschadigd aankomen, bij wie ligt dan de schuld? Wie is er verantwoordelijk en dient de schade te vergoeden? Dit is vaak lastig te achterhalen. Met een transportverzekering kan het risico op schade gedekt worden […]

 • Nieuwe vorm van ladingdiefstal

  17 februari 2014 | Categorie: Blog zakelijk

  In Europa is een nieuwe ‘spectaculaire’ manier van ladingsdiefstal gesignaleerd waarbij transportvoertuigen tijdens de rit op de weg worden beroofd. Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn er tientallen meldingen binnengekomen vanuit Noordrijn-Westfalen, de Duitse deelstaat die grenst aan Gelderland. Inmiddels zijn er ook meldingen bekend van dergelijke overvallen in Nederland. In Roemenië werd met […]

 • Nieuwe vorm oplichting vervoersbedrijven

  10 februari 2014 | Categorie: Transportverzekering

  Er is een nieuwe vorm van oplichting gesignaleerd in Nederland. Criminelen doen zich voor als inkopers van grote firma’s en bestellen goederen. Vervoerders wordt geadviseerd om de instructies van de vrachtbrief op te volgen. Hoe wordt er opgelicht? Criminelen doen zich voor als inkopers van een grote, bekende onderneming. Ze kopen goederen in op naam […]