Zakelijke reisverzekering

Zakelijke reisverzekering

Uw bedrijf kijkt verder dan de Nederlandse grenzen en werknemers van uw bedrijf gaan regelmatig op een zakenreis naar het buitenland. Het is belangrijk dat de risico’s die uw bedrijf en uw werknemers lopen tijdens zakenreizen goed afgedekt zijn. De praktijk leert dat een doorlopende reisverzekering voor bedrijven veel financiële tegenvallers voorkomt.

» De werkgever is verantwoordelijke voor gebeurtenissen tijdens een zakenreis.

Heeft u al een zakelijke reisverzekering die de risico’s van werknemers op reis afdekt?

Bel ons: 0186 60 30 33 Afspraak met een adviseur Offerte aanvragen

Veiligheid zakelijk reizen

Voor veel werknemers die op zakenreis gaan speelt de veiligheid een grote rol. Onderzoek van Global Business Travel Associate wijst uit dat driekwart van de Europese zakelijke reizigers veiligheid de belangrijkste zorg vindt tijdens een zakenreis. Steeds meer reizigers gaan volgens International SOS, actief op het gebied van veiligheid tijdens reizen,  naar landen met een verhoogd medisch- en veiligheidsrisico. Van de reizigers met een zakelijk doeleinde heeft 10% een BRIC-land als bestemming (BRIC staat voor Brazilië, Rusland, India, China). International SOS heeft de BRIC-landen in de risicocategorie middelhoog tot hoog geplaatst.

Verantwoordelijkheid zakenreis bij bedrijf

De verantwoordelijkheid voor gebeurtenissen tijdens een zakenreis ligt bij het bedrijf. Maar lang niet alle werkgevers zijn zich van de risico’s bewust. Slechts een klein deel van de Nederlandse bedrijven stuurt werknemers met een goede voorbereiding op pad. Het is verstandig om als bedrijf de risico’s van de bestemmingen van uw medewerkers te kennen. Informeer uw medewerkers goed over de risico’s, hiermee verkleint u de kans op vervelende gebeurtenissen.
Bedrijven kunnen zich indekken tegen de financiële gevolgen van vervelende gebeurtenissen tijdens een zakenreis van een medewerker met een zakelijke reisverzekering. Met een doorlopende zakelijke reisverzekering voor uw medewerkers weet u zeker dat ze het hele jaar door goed gedekt zijn.