Ziekteverzuimverzekering

Ziekteverzuim van medewerkers is kostbaar en het vormt een risico voor bedrijven. Om het risico van verzuim te verzekeren kunt u voor uw bedrijf een ziekteverzuimverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt het risico op de wettelijk verplichte loondoorbetaling bij ziekte van werknemers. BeneVia adviseert u bij het kiezen van de juiste ziekteverzuimverzekering, zodat de kosten van ziekteverzuim van uw medewerkers beperkt blijven.

Deskundig advies over uw ziekteverzuimverzekering

De zakelijke adviseurs van BeneVia hebben jarenlange ervaring op het gebied van ziekteverzuim. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u brengen wij de risico’s in kaart. Wij adviseren u over verzekeringen en helpen u bij het kiezen van de juiste verzekering, zonder dat de kosten onnodig oplopen.

Plan een afspraak Offerte aanvragen Bel ons: 0186 60 30 33

De voordelen van BeneVia als adviseur

 • Advies van specialisten
 • Goed verzekerd, maar geen onnodige kosten
 • Eén partner die alles voor u regelt

ziekteverzuimverzekering

Meer informatie over de ziekteverzuimverzekering

Wanneer uw medewerkers ziek zijn kunnen de kosten voor uw bedrijf hoog oplopen. Uw medewerker kan zijn werk niet uitvoeren waardoor u mogelijk vervangende medewerkers moet aannemen. Daarnaast zijn er ook regels en plichten voor werkgevers. Het salaris van een zieke werknemer moet bijvoorbeeld twee jaar lang doorbetaald worden. Een CAO kan ervoor zorgen dat de doorbetalingsplicht nog langer duurt. Daarnaast dient u allerlei activiteiten uit te voeren om ziekteverzuim te verminderen. Dit is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Een ziekteverzuimverzekering kan het financiële risico dat u als bedrijf loopt afdekken.

Wet Uitbreiding Loondoorbetaling Verplichting Bij Ziekte / Wet Verlenging Loondoorbetaling

Het terugbrengen van ziekteverzuim is een belangrijk issue voor de Nederlandse overheid. De overheid legt hiervoor een deel van de verantwoordelijkheid bij de werkgever.

Per 1 maart 1996 is de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling Verplichting Bij Ziekte actief (WULBZ). Daarnaast is per 1 januari 2004 de Wet Verlenging Loondoorbetaling ingevoerd. Wettelijk gezien bent u als werkgever verplicht om 104 weken lang minimaal 70% van het salaris van een zieke werknemer door te betalen. Meer dan eens is het zo dat in (collectieve) arbeidsovereenkomsten is vastgelegd dat 100% van het salaris doorbetaald wordt. Dit financieel risico voor de werkgever maakt een ziekteverzuimverzekering zeer wenselijk.

Wet verbetering poortwachter (WVP)

De Wet verbetering poortwachter eist van de werkgever een actieve instelling om ziekteverzuim van medewerkers te voorkomen. Als een medewerker ziek is dient u passend werk aan te bieden zodat deze niet in de WIA terecht komt. Reïntegratie van de werknemer moet gestructureerd verlopen. Daarnaast dient de werkgever te rapporten aan het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) over de reïntegratieactiviteiten die door de werkgever zijn uitgevoerd. Bij een WIA-aanvraag van een werknemer zal het UWV onderzoeken of de werkgever voldoende actie heeft ondernomen en het UWV kan boetes opleggen aan u of uw medewerker.

 • 3 Vragen én antwoorden over de ziekteverzuimverzekering

  17 december 2015 | Categorie: Ziekteverzuimverzekering

  Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om ziekteverzuim te verzekeren. Hiermee kunt u uw bedrijf indekken tegen het financiële risico van ziekteverzuim. We hebben drie veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Uiteraard met antwoord. Wilt u eens vrijblijvend sparren met één van onze zakelijke adviseurs? Neem gerust contact met ons op. Wat is het […]

 • Meer verzuim bij grotere organisaties

  8 april 2014 | Categorie: Ziekteverzuimverzekering

  Bedrijven met minder dan tien werknemers hebben minder vaak te maken met ziekteverzuim dan grote organisaties. Het ziekteverzuimpercentage van kleinere organisaties ligt op 1,6%. Bij grote organisaties is het verzuim met een percentage van 4.7% bijna drie maal hoger. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS). De cijfers van het CBS laten […]

 • MKB is niet goed verzekerd tegen uitval werknemers

  28 maart 2014 | Categorie: Ziekteverzuimverzekering

  Veel mkb’ers in Nederland lopen financieel risico omdat zij niet verzekerd zijn tegen uitval van het personeel. De ziekteverzuimverzekering ontbreek bij 40% van de mkb’ers, 42,5 % heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een bedrijfsongevallenverzekering ontbreekt bij 55% van de bedrijven. De meeste onverzekerde mkb’ers zijn ook niet van plan om een dergelijke verzekering af te sluiten. Deze […]

 • Wet verbetering poortwachter

  27 maart 2014 | Categorie: Ziekteverzuimverzekering

  De Wet verbetering poortwachter heeft als doel zieke werknemers zo snel mogelijk weer op de werkvloer terug te laten keren. Deze wet is van invloed op de werkgever. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd op het gebied van ziekteverzuim. Benieuwd hoe u als werkgever zich kunt wapenen tegen ziekteverzuim? Neem gerust contact met ons op voor een […]