Skip to main content
x

WGA-verzekering

WGA-verzekering

WGA-verzekering

Een WGA-verzekering kan voor uw onderneming een stuk goedkoper zijn dan wanneer alle verzekeringen via het UWV geregeld zijn. Wilt u kundig én onafhankelijk advies? Adviseurs van BeneVia staan voor u klaar!

De voordelen die wij u bieden:

  • ons advies is onafhankelijk
  • wij kiezen in uw voordeel uit 20+ verzekeraars;
  • deskundige adviseurs;
  • scherpe premies.

WGA

Als een zieke werknemer na twee jaar nog niet (volledig) aan het werk is dan kan hij deels arbeidsongeschikt verklaard worden door het UWV. De werknemer komt dan onder de Wet Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) te vallen. Uw bedrijf en uw werknemer blijven dan nog tien jaar lang aan het UWV verbonden. Tijdens deze tien jaar heeft u beiden re-integratieverplichtingen en daarnaast belast het UWV de werknemersuitkering door aan uw bedrijf via de gedifferentieerde WGA-premie.

Wat is een WGA-Verzekering?

Wat is een WGA-verzekering? Bedrijven kunnen de keuze maken om zelf eigenrisicodrager voor de WGA te worden. De betaling van de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie komen dan voor rekening van uw bedrijf. Dit kan door het afsluiten van een WGA-verzekering, u bent in dit geval privaat verzekerd. Bij het UWV bent u publiek verzekerd.

Als u een WGA-verzekering heeft dan betaalt u nog steeds de basispremie aan het UWV. De gedifferentieerde premie betaalt u echter aan de verzekeraar. Dit kan voor uw onderneming voordelig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Wilt u graag weten wat voor u het voordeligst is? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op met één van onze zakelijke adviseurs.

Een WGA-verzekering afsluiten voor uw bedrijf: voordelig of niet?

Het kan voordelig voor uw bedrijf zijn om een WGA-verzekering af te sluiten maar dit is niet altijd het geval. Werkgevers kunnen op twee momenten in het jaar eigenrisicodrager worden, of het eigenrisicodragerschap stopzetten. Dit kan op 1 januari en op 1 juli van elk kalenderjaar. Indien u wenst uit te stappen kunt u dit bij de belasting regelen voor 1 april of 1 oktober van ieder kalenderjaar. Als u geen inzicht heeft in uw kosten met betrekking tot de WGA dan is het raadzaam om hierover eens te sparren met een adviseur.

Neem contact met ons op!
 
Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de ideale verzekering voor u.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen. Klik hier.

 

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts. Klik hier.

Vragen?

heeft u vragen over deze verzekering? Stel uw vraag dan telefonisch via 0186-603033