Skip to main content
x

Kunstgrasverzekering

Kunstgrasverzekering

Kunstgrasverzekering

Steeds meers sportverenigingen vervangen natuurlijk gras door kunstgras. Dit gebeurde van oudsher al veel bij sporten als hockey, korfbal en tennis, maar ook bij veel voetbalverenigingen ligt tegenwoordig kunstgras. Hierdoor kunnen club optimaal gebruik maken van hun velden. 

Waarom een kunstgrasverzekering voor uw velden?

Een kunstgrasveld lijkt misschien niet zo kwetsbaar, maar het kan wel degelijk beschadigen. Helaas ondervinden sommige clubs dit ook in de praktijk. Zo werd rondom de jaarwisseling RKDEO meerdere malen slachtoffer van vandalisme. Onder andere het kunstgrasveld raakte goed beschadigd. Lees hierover meer in het nieuws van Omroep West.

Met een kustgrasverzekering heeft de club na een schade de zekerheid dat de mat snel weer op wedstrijdwaardig niveau kan worden hersteld.

Online offerte aanvragen?

Vraag snel en eenvoudig uw offerte aan, of lees verder voor meer informatie.

Vraag een offerte aan

Oorzaken van schade aan kunstgrasvelden

Wanneer speelvelden beschadigd raken komt dit meestal door een van onderstaande oorzaken.

  • Storm: Steeds vaker zorgen forse stormen ervoor dat kustgrasvelden beschadigd raken. Lichtmasten, reclameborden en andere objecten vallen om en beschadigen het veld.
  • Vandalisme: Doelbewuste beschadiging van velden door jongeren, uit de hand gelopen feestjes, supporters van tegenpartijen. De manier waarop velden beschadigd worden blijft verbazen: bijvoorbeeld brandende prullenbakken en motors die over een veld rijden en sporen achterlaten of de middenstip die wordt uitgesneden.
  • Diefstal: ook diefstal kan zorgen voor beschadiging. Wanneer onderdelen van bijvoorbeeld lichtmasten worden gestolen.

Wat dekt de kunstgrasverzekering?

De kunstgrasverzekering is een verzekering voor sportverenigingen, gemeentes, scholen en andere instanties die in het bezit zin van een kunstgrasveld. De verzekering dekt:

  • Schade aan de kunstgrasmat en de onderlaag indien meeverzekerd.
  • Schade aan hetgeen zich op of rond de mat bevindt. Denk hierbij aan reclameborden, lichtmasten, hekwerken etc. indien meeverzekerd.

Met een kunstgrasverzekering weet uw vereniging dus dat na een schade het veld snel kan worden teruggebracht naar wedstrijd niveau conform de normen van NOC-NSF en dat wedstrijden gewoon weer plaats kunnen vinden. Ook prettig is dat de onderlaag tot 15 cm diep kan worden meeverzekerd.

Niet alleen het veld zelf is verzekerd, ook alles rondom het veld komt in aanmerking voor dekking. Als storm, vandalisme of diefstal zich voordoen dan weet uw vereniging of organisatie dat de schade hersteld kan worden zonder dat financiële problemen ontstaan.

De dekking van de verzekering is uitgebreid. Schades die ontstaan door normaal gebruikt zijn niet gedekt. Logischerwijs dienen verenigingen en organisaties zelf maatregelen te treffen om schade te voorkomen. Goed onderhoud en beheer van de velden is dan ook een vereiste voor de verzekering.

Voor wie is de kunstgrasverzekering?

Verenigingen

De kunstgrasverzekering kan worden afgesloten door sportverenigingen zoals:

  • Voetbalverenigingen
  • Hockeyverenigingen
  • Korfbalverenigingen
  • Tennisverenigingen
  • Andere sportverenigingen met een kunstgrasveld

Gemeentes en scholengemeenschappen

Maar ook andere organisaties kunnen de verzekering afsluiten. Gemeentes en scholengemeenschappen die in het bezit zijn van kunstgrasvelden bijvoorbeeld. De kunstgrasverzekering is een goede oplossing uitkomst voor organisaties die meerdere velden in het bezit hebben.

Snel en eenvoudig een offerte aanvragen?

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via onderstaande link. U ontvangt de offerte per e-mail. Wilt u liever contact met één van onze specialisten? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op en vraag naar één van de adviseurs van onze afdeling zakelijk. Tel: 0186-603033

Vraag een offerte aan

Neem contact met ons op!
 
Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de ideale verzekering voor u.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen. Klik hier.

 

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts. Klik hier.

Vragen?

heeft u vragen over deze verzekering? Stel uw vraag dan telefonisch via 0186-603033