Skip to main content
x

Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Wat verzekert een milieuschadeverzekering? De milieuschadeverzekering dekt schade door verontreiniging van de bodem en het oppervlaktewater. Bedrijven kunnen op uiteenlopende manieren milieuschade veroorzaken. Vrijkomende asbest of machines die olie lekken zijn meer dan eens de oorzaak van bodemverontreiniging. Helaas is het niet altijd te voorkomen. Met een milieuschadeverzekering voorkomt u financiële problemen uit veel voorkomende milieuschades.

Waarom een milieuschadeverzekering?

Een milieuschade kan ieder bedrijf treffen. De sanering van milieuschade kan hoge kosten met zich meebrengen. Sanering is wettelijk verplicht wanneer u milieuschade veroorzaakt heeft. Ook als uw bedrijf niet werkt met gevaarlijke stoffen is een milieuschadeverzekering aan te raden. Verontreinigd bluswater kan flinke milieuschade – en dus hoge saneringskosten – veroorzaken. Daarnaast kan een milieuschade al ontstaan door simpele schoonmaakmiddelen.

Aansprakelijkheidsverzekering biedt niet altijd dekking

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet altijd schade bij milieuverontreiniging. Deze verzekering kan alleen dekking bieden wanneer er sprake is van aansprakelijkheid. Daarnaast biedt een aansprakelijkheidsverzekering alleen dekking voor schade die verband houdt met een plotseling en onzekere milieuaantasting die niet het gevolg is van een langzaam (in)werkend proces.

Neem contact met ons op!
 
Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de ideale verzekering voor u.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen. Klik hier.

 

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts. Klik hier.

Vragen?

heeft u vragen over deze verzekering? Stel uw vraag dan telefonisch via 0186-603033